Мултипринт разполага с 9 ролни машини, покриващи изискванията на нашите клиенти за печат от вестници до луксозни и голямотиражни списания, брошури, книги и всякакъв вид разнообразни рекламни материали.

С внедрената в началото на 2011 година Komori System 38, Мултипринт увеличи капицитетните си възможности при ролния печат. HSWO е ролен офсетов печат, известен още като Commercial Printing, където се осъществява горещо сушене главно чрез изпарение в специални сушилни пещи с газ. Днес тази разновидност на ролния офсетов печат играе доминираща роля при печата на луксозни списания, каталози, рекламни листовки, цветни вложки за вестници, плакати и т.н., където издатели и рекламодатели поставят все по-високи изисквания за качество при намалени разходи за него.

Този тип технология е  подходящи за тиражи над 20,000. HSWO- печатната индустрия става все по-важна част от цялата графична индустрия изобщо, представяйки различни печатни продукти и услуги по един оптимален и атрактивен начин. Tова се доказва от нарастващата относителна част на висококачествените голямообемни по брой страници списания и каталози на пазара. Тази технология е известна с характерното си лого “повече идеи за работа”, което потвърждава големите й възможности. Тя се прилага успешно и за печат на опаковки и етикети, като този пазарен сегмент все още тепърва ще се доказва и то от гледна точка на съвременната пазарна функция на опаковането.

Втората ролна хийт-сет машина на Мултипринт е Zirkon Supra 660.

Машината отпечатва 8 странични брошури А4 със скорост 40,000 копия в час.

Печатница Мултипринт разполага с ролна офсетова машина Wifag .

Общите капацитетни възможности са 30,000 вестника в час. Грамажът на хартията може да варира между 40 - 80 гр. Максимална скорост на печат - 30,000 оборота в час.

В зависимост от конфигурацията и броя цветни страници, машината може да отпечата наведнъж от 16 до 40 страници А3 или от 32 до 80 страници А4.

Широчина на хартиената рола - 840 мм;

Цветност - 1+1, 2+1, 4+1, 4+2; 4+4,

Основни формати:

          * А3 -31.5х42 см.
          * А4 -21х31,5мм.

В момента в пeчатницата се отпечатват над 20 вестника с различна периодичност, сред които в-к „19 минути”;В-к Пенсионери; В-к „Женски Свят”;в-к „Вестник за градината”; в-к „Всичко за всеки”; в-к „Хороскопи”, и много други

 Печатницата разполага и с високопроизводителни ролни машини Ultraset Junior

Машините са 5 на брой, окомплектовани с листово извеждане  и фалц апарати, от 2 до 4 секциони за печат на 1+0, 1+1, 2+2, 4+0, както и номерация. Максималната ширина на ролата е 62 см. с възможност за печат от 2 роли. Изходящата продукция може да е във вид на листа 62 x 44,2, сгъната до А5, сгъната до А4, сгъната до 2А5.


Подходящи за печат на бланки, книги, акциденция и тетрадки.