В условията на отворените европейски пазари и повишаващи се изисквания към качеството на готовата продукция, екипа на Мултипринт ООД предлага на своите клиенти гъвкавост при избора на решенията за производство на книгите, качество на използваните материали и цялостния продукт. Мултипринт успява да удовлетвори високите критерии за качество с пълен затворен цикъл и оптимизация на производство..
За да бъдем максимално полезни, предлагаме описание на видовете подвързии, които Мултипринт изпълнява, както и технологичните изисквания за всяка една.

Термолепене / Perfect Binding / Paperbound

Този вид подвързване е походящо за романи,  справочници с краткотрайна информация. Корицата може да бъде изпълнена, както на Двустранно хромови картони (над 250 гр/кв.м.) така и на Едностранно хромови картони т.нар. опаковъчни картони.

Препоръчително при този вид лепене хартията да е непромазана.  Ограничения в дебелината на книжното тяло е 45 мм.

Термолепене на промазани хартии

При този вид лепене, Мултипринт може да Ви предложи, както стандартното лепене за промазани хартии, така и  PUR (Poly Urethane Reactive)  лепене. Последното заема водещо място при изпълнение на списания и книги с промазани хартии на книжното тяло. Осигурява по-дълъг живот на подлепените издания, гъвкавост при отваряне и не позволява „изпадането” на листа.

Термолепене и Концево шиене

Този вид изпълнение на подвързията дава допълнителна издържливост на книжното тяло.


Мека подвързия с „маншети”

Този вид подвързия може да бъде изпълнен, както със стандартно термолене, така и с предварително концево ушито книжно тяло.

Твърда подвързия

Мултипринт предлага множество варианти при изработването на Твърда подвързия. Можем да произведем както Твърда подвързия с прав гръб, така и класическата твърда подвързия с кръглен гръб.

Вие можете да избирате измежду богатото разнообразие от готови материли за облекло на водещи европейски фирми специализирани в прозиводството на книговинили и т.нар Linen Clothes. Работим с качествени фолиа за изработка на златно, сребърно, холографско или цветно преге.


За постигане на впечатляващи резултати можете да проектирате Вашите книги с варианти за отпечатано облекло, а ние да Ви предложим много множество надпечатни покрития, които да придадат изключителен вид на книгата.

Мултипринт ООД разполага с богата колекция от мостри, каталози и материали. Ако желаете Вашата книга да бъде уникална, можете да ни посетите на място, където нашите консултанти ще предложат най-доброто решение за Вас.